Comuna Stoenești învie tradițiile prin „Hora Satului”

Gheorghe Dumbrava

În ambianța încărcată de magie a sărbătorilor de iarnă, comuna Stoenești se pregătește să devină scena unui eveniment cultural deosebit: ‘Hora Satului’. Sub inițiativa primarului Gheorghe Dumbravă, sprijinit de viceprimarul Gheorghe Chelcea și echipa din Consiliul Local, festivitatea promite să reînvie vechile tradiții ce odinioară animau comunitatea.

‘Hora Satului’ nu este doar un simplu dans. Este o reînviere a sufletului comunității, un omagiu adus obiceiurilor străvechi ce includeau capra, mersul cu ursul, plugușorul, sorcova și multe alte tradiții îndrăgite. Primarul Dumbravă a subliniat că această inițiativă nu are doar scopul de a aduce o bucurie temporară, ci de a reînnoi și păstra spiritul cultural autentic al comunei.

Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural Dobriceni și se va desfășura pe parcursul mai multor zile: 25 și 26 decembrie 2023, precum și în prima săptămână a noului an, pe 1, 2, 6 și 7 ianuarie 2024.

Invitația este extinsă tuturor locuitorilor comunei Stoenești, de toate vârstele, încurajându-se participarea alături de prieteni și rude. Aceasta reprezintă o oportunitate unică pentru comunitate de a se reuni și de a celebra împreună valorile tradiționale într-un mod autentic și plin de veselie.

‘Hora Satului’ promite a fi un punct culminant al sărbătorilor de iarnă în Stoenești, un moment de bucurie, comuniune și reîntoarcere la rădăcini. Este o invitație deschisă pentru toți cei care doresc să experimenteze farmecul tradițiilor autentice româneşti.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *