Cum rămâne cu rețeaua de apă și canalizare din comuna Pietrari?

Pietrari

Printre comunele vâlcene care își doresc să obțină finanțări de la guvern se numără și Pietrari, aceasta făcând parte din master-planul județului. Fonduri vor fi acordate în principiu pentru alimentarea cu apă și canalizare. Cu toate acestea, edilul Nicolae Moraru se declară dezamăgit de modul în care lucrurile funcționează. Mai ales în ceea ce privește demararea lucrărilor pentru rețelele de apă și canalizare, prin POIM. Acest proiect stă pe loc, fără să înainteze nici măcar puțin, de peste 11 ani, iar promisiunile făcute în legătură cu semnarea contractului în 2022 nu au fost îndeplinite. În urma acestei lungi așteptări, primarul din pietrari vrea să se retragă din acest proiect și prin urmare, să nu mai plătească nici cotizația aferentă.

În prezent, pentru comuna Pietrari se caută și alte surse de finanțare în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizarea. Se dorește realizarea a 6 kilometri de rețea de canalizare și modernizarea întregului sistem existent: stațiile de pompare și repompare, sursa de apă, construirea unei stații de tratare a apei. Lucruri ce se ridică undeva la suma de 4 milioane de euro.

Rămâne de văzut cum se vor rezolva lucrurile în ceea ce privește alimentarea cu apa și rețeaua de canalizare în comuna vâlceană Pietrari și dacă edilul Nicolae Moraru va reuși sau nu să obțină alte metode de finanțare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *