Dezbatere publică la Horezu cu privire la aprobarea indexării taxelor cu indicele de inflaţie

Nicolae Sărdărescu

Primăria orașului Horezu a făcut recent un anunț important privind procesul de consultare publică pentru proiectul de hotărâre de aprobare a indexării cu indicele de inflație a nivelului impozitelor, taxelor și altor taxe aplicabile în anul 2024. Acest proces este important deoarece afectează contribuabilii din oraș, dar și pentru că arată angajamentul primăriei de a fi transparentă și de a permite participarea publicului în deciziile-cheie.

Această indexare reprezintă o ajustare a nivelului taxelor și impozitelor în funcție de nivelul inflației, astfel încât valoarea acestora să rămână constantă în termeni reali. Prin urmare, acest proces nu ar trebui să conducă la o creștere reală a taxelor și impozitelor, ci doar la o ajustare pentru a ține pasul cu inflația.

În timpul procesului de consultare, primăria va putea primi feedback și sugestii de la cetățeni, organizații și alte părți interesate și va putea lua în considerare acestea înainte de a lua decizia finală. Așadar, până în ziua de 27 martie anului în curs, persoanele interesate de acest subiect, pot trimite în scris contestații, propuneri sau sugestii cu valoare de recomandare privind proiectul cu pricina.

Contestațiile, propunerile sau sugestiile pot fi depuse prin poștă la adresa: Primăria orașului Horezu, strada 1 Decembrie, nr. 7, județul Vâlcea, cod poștal 245800; prin fax la numărul 0250.860.481, prin e-mail: primaria@orasul-horezu.ro sau personal la sediul Primăriei orașului Horezu din strada 1 Decembrie, nr. 7 – persoană de contact: Daniela Ogrezeanu – consilier relații cu publicul și comunicare, în zilele lucrătoare, între orele 8.00 – 16.00.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *