Duminică, 19 iunie, va avea loc „Ziua Olarului” la Lungeşti, judeţul Vâlcea

Duminică, 19 iunie, este mare sărbătoare în comuna Lungeşti, judeţul Vâlcea! Primăria şi Consiliul Local Lungeşti organizează „Ziua Olăritului”! La această sărbătoare a lutului vor participa meşteri pricepuţi care îşi vor expune măiestria în faţa publicului curios. Pe lângă operele de artă din lut pe care curioşii le pot admira, aceştia vor avea parte şi de un spectacol muzical deosebit.

Îndrăgiţi interpreţi de muzică populară vor urca pe scena special amenajată pentru a încânta publicul cu muzică bună. Printre artiştii care vor cânta cu ocazia acestui eveniment ce a ajuns deja la ediţia a 43-a sunt Emilia Ghinescu, Dorina Mete, Florin Vasilică şi Grupul Teleormanul, dar şi mulţi alţi îndrăgiţi interpreţi de muzică populară.

Primarul comunei, Tiberiu Costea, este foarte mândru de tradiţia pe care localitatea Lungeşti o are şi îşi doreşte ca aceasta să continue. Tocmai de aceea, an de an, se organizează acest eveniment pentru ca tinerii să prindă drag de aceste obiceiuri şi ele să fie date mai departe.

Târgul de Ceramică de la Lungeşti va avea loc în aer liber, pe izlazul comunal din Răcoroasa.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *