Edilul localității Lungești, profund dezamăgit de programele europene

Tiberiu Costea, primarul comunei Lungești se declară profund dezamăgit de felul în care sunt împărțiți banii europeni pentru localități.

Edilul susține faptul că banii pentru investiții reprezintă de fapt niște minciuni ambalate frumos. Responsabilii finanțărilor ignorând problemele reale ale administrațiilor locale.

Edilul consideră că nu se ține cont de nevoile statului român, lucru pe care oricine îl poate vedea. Mai ales că între noi și alte state dezvoltate este o diferență considerabilă.

Deseori sunt finanțate lucrări inutile pentru oameni, dar care „dau bine”.

În plus, atunci când au fost întocmite ghidurile de finanțare, nu a fost făcută o expertiză concretă a ceea ce se întâmplă. Iar din cauza mulțimii de condiții impuse, o mare parte a localităților nu se încadrează în aceste proiecte de finanțare.

Deoarece studiile nu sunt făcute ca la carte, este foarte posibil ca banii să fie returnați. Bani pe care îi vor lua alte țări, țări care știu să negocieze și care au o organizare mult mai bine pusă la punct.

În cazul în care s-ar dori construcția unei clădiri de locuințe, mulțimea de condiții impuse o fac imposibil de realizat.

Din cauză că în trecut nu au fost linii de finanțare viabile, o mulțime de proiecte sunt imposibil de realizat în comuna Lungești.

În cadrul accesării fondurilor europene, comunele au posibilități extrem de reduse.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *