În Bujoreni – Edilul comunei își dorește să găsească finanțare pentru proiectul de apă și canalizare scos din Master-Planul județului

Bujoreni

Autoritățile din Bujoreni se află în căutarea unor programe alternative de finanţare pentru proiectul de apă și canalizare, un proiect extrem de important pentru comună. Proiectul are drept scop introducerea sistemului de apă şi canalizare în satele eliminate de la finanţare prin POIM.

Primarul comunei vâlcene Bujoreni, Gheorghe Gîngu, a primit la sfârșitul anului trecut din partea Apavil o adresă prin care era informat de faptul că localitatea pe care o conduce a fost exclusă din Master-Planul judeţului, după opt ani, de pe lista de investiţii pentru infrastructură de apă şi canalizare în patru sate.

În cadrul Master-Planului, zeci de localităţi au depus documentele necesare în speranţa obţinerii cât mai rapide a unor fonduri europene a căror destinaţie să fie alimentărea cu apă şi canalizarea, renunţând în schimb la investiţii finanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Primarul este hotărât să meargă până în pânzele albe pentru a face dreptate și pentru a oferi comunei sale ceea de merită. Un alt lucru care îl revoltă pe primar este faptul că, recent, după o evaluare a primelor proiecte depuse pe POIM, pentru proiectul de gaze, localitatea a fost înlăturată de la prima categorie de finanţare.

Cu privire la acest subiect, edilul a declarat foarte dezamăgit deoarece localitatea sa avea cel mai mare punctaj din judeţ. Proiectul depus de primăria Bujoreni pentru gaze ar fi trebuit sa fie finanţat în prima categorie, prin acelaşi POIM, de unde localitatea a fost scoasă din vestitul master-plan al judeţului şi cu proiectul de apă şi canalizare. Nici până acum primarul nu cunoaşte cauzele eliminării localităţii Bujoreni din acest proiect, deşi cele patru sate aşteptau apă şi canalizare, având în vedere că Bujoreni este una dintre cele mai mari comune, cu cea mai mare aglomerare rurală. Primarul este hotărât să continue lupta cu toate nedreptăţile, fiindcă localitatea pe care o conduce merită mai mult.

Primarul are în plan o mulțime de proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei sale. Unul dintre cele mai importante este proiectul ce se adresează dezvoltării infrastructurii rutiere a localităţii Bujoreni.

Proiectul a fost iniţiat de administraţia locală și a fost depus spre finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Proiectul este în valoare de 99,9 milioane de lei. Edilul susține că, prin prisma acestui proiect, toate drumurile din localitate care nu sunt asfaltate vor fi ca-n palmă. Proiectul cuprinde modernizarea drumurilor comunale, a străzilor, uliţelor şi trotuarelor, podurilor şi podeţelor pe o distanţă de 38,269 kilometri.

De altfel, primarul se îngrijește constant și de aspectul comunei sale, pe care îi place să o vadă întotdeauna curată și îngrijită. Acesta a inițiat apelul „Fii un bun gospodar”. Prin acest apel făcut către cetățeni, primarul dă startul curățeniei de primăvară. Toate aceste demersuri au ca scop înfrumusețarea și igienizarea comunei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *