Ediţie jubiliară a târgului „Cocoșul de Hurez” din orașul Horezu

“Cocoșul de Hurez” este un târg de ceramică cu o istorie vastă, datând încă din vara anului 1971. Festivalul sărbătorește lutul și minunatele forme pe care acesta le poate lua, lut care prinde „viață” în mâinile iscusite ale meșterilor olari din zonă.

De-a lungul timpului, târgul de ceramică a devenit o adevărată “Academie a olarilor”, meseria de a lucra lutul învățându-se din familie, de la cei mai bătrâni, până la cei mai tineri.

An de an, apar opere de artă din lut devin din ce în ce mai frumoase și mai creative. Pentru oamenii din zonă, acest târg reprezintă un eveniment extrem de important.

Și anul acesta, Primăria orașului Horezu alături de Consiliul Local Horezu și Consiliul Județean Vâlcea organizează festivalul de olărit „Cocoșul de Hurez”. Acest  târg al ceramicii populare românești ajunge anul acesta la cea de-a 50-a ediție.

Târgul de ceramică se va desfășura în perioada 3-5 iunie 2022. La eveniment vor fi prezenți o mulțime de meșteri olari de toate vârstele.

Cu această ocazie, primarul oraşului Horezu a lansat o invitaţie publică pentru participarea la eveniment: „Meşteşug popular cu adânci rădăcini pe aceste meleaguri, olăritul a devenit emblema localităţii noastre, tradiţie care face cunoscut Horezu în ţară şi peste hotare. Târgul ceramicii populare româneşti „Cocoşul de Hurez”, manifestare artistică naţională dedicată acestui străvechi meşteşug, a ajuns anul acesta la cea de-a 50-a ediţie – o ediţie jubiliară!

Marea sărbătoare a lutului devenit operă de artă va avea loc în perioada 3-5 iunie 2022 în pitorescul cadru natural al platoului „Stejari”, locul unde de 50 de ani se întâlnesc meşterii ceramişti din toate centrele de ceramică din ţară.

Deschiderea oficială a Târgului ceramicii populare româneşti „Cocoşul de Hurez” va avea loc în ziua de sâmbătă, 04 iunie 2022, orele 11.

Cu această ocazie, vă invităm să fiţi alături de noi!”

A transmis primarul Nicolae Sărdărescu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *