Eșecul unui proiect major în comuna Măciuca face autoritățile și mai perseverente în ceea ce privește dezvoltarea

Mugur Mărcoianu

Comuna Măciuca a fost captivă timp de nouă ani într-un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, care a eşuat din cauza managementului deficitar al Apavil SA. Eșecul acestui proiect a costat comunitatea locală nu numai accesul la servicii esențiale, dar și oportunitatea de a obține finanțare pentru alte proiecte esențiale, inclusiv modernizarea infrastructurii rutiere.

Proiectul, care a beneficiat inițial de o finanțare de 250 milioane de euro, a lăsat 33 de localități, inclusiv Măciuca, într-o stare de așteptare prelungită, fără posibilitatea de a accesa alte fonduri naționale sau europene. La sfârșitul anului 2020, compania Apavil a retras partea de investiții destinată canalizării pentru Măciuca, făcând astfel loc unei noi inițiative locale.

Primarul Mugur Mărcoianu a declarat pentru presă că eșecul acestui proiect a avut un impact devastator asupra comunității. „Dacă Apavil era capabilă să implementeze proiectul finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, astăzi trebuia să avem apă și canalizare în toată comuna și drumurile modernizate”, a spus Mărcoianu.

Cu toate acestea, Măciuca a reușit să depășească aceste dificultăți. Sub conducerea primarului Mărcoianu, administrația locală a început să depună proiecte și a obținut finanțare pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă prin programul Anghel Saligny și Planul Național de Redresare și Reziliență. Primarul a subliniat, de asemenea, importanța investițiilor în educație și infrastructura de sănătate, precum și în proiecte de energie regenerabilă și modernizarea iluminatului public.

Mărcoianu, fiu de cadru didactic, a pus accent pe modernizarea infrastructurii educaționale, inclusiv consolidarea și dotarea clădirilor școlare și a liceului. „Mulțumesc cetățenilor care au încredere în continuarea dezvoltării localității, echipei din primărie, Consiliului local, investitorilor și instituțiilor cu care am avut o colaborare corectă”, a adăugat primarul, subliniind sprijinul primit de la Partidul Național Liberal.

În ciuda provocărilor, administrația din Măciuca rămâne optimistă și pregătită să continue modernizarea comunei, cu proiecte noi de infrastructură care sunt în curs de licitație sau planificare, asigurând un viitor mai prosper și mai stabil pentru locuitorii săi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *