Orlești: Investiții semnificative și proiecte ambițioase pentru dezvoltarea comunității

Orlești

Primăria Orlești, sub conducerea activă a domnului Constantin Cîrstină, a implementat numeroase proiecte de dezvoltare în mandatul actual, consolidându-se ca una dintre administrațiile locale cele mai dinamice din regiune. Printre cele mai notabile inițiative se numără modernizarea infrastructurii educaționale, îmbunătățirea eficienței energetice și extinderea rețelei de drumuri locale.

Recent, a fost lansat un nou proiect de modernizare a aproximativ 4 kilometri de străzi din Orlești, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Proiectul, cu un contract în valoare totală de 172.000 de lei plus TVA, presupune colaborarea cu firma bucureșteană PVA Road Solution SRL pentru realizarea studiului de fezabilitate. Primăria va achita 20% din valoarea contractului la predarea documentației și restul de 80% doar dacă finanțarea este asigurată.

În paralel, administrația locală a demarat implementarea unui amplu proiect de reabilitare, modernizare și dotare a Școlii cu clasele I-VIII Orlești. Finanțat prin Programul Regional Sud Vest Oltenia, proiectul beneficiază de consultanță din partea unei firme de management din Vâlcea și gestionarea achizițiilor prin Etian Consult SRL.

O altă inițiativă majoră este creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public, un proiect ce primește finanțare de la Administrația Fondului de Mediu. De asemenea, s-a început elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou parc fotovoltaic, marcând un pas important către adoptarea surselor de energie regenerabilă.

Aceste eforturi ilustrează angajamentul continuu al Primăriei Orlești de a promova dezvoltarea sustenabilă și de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor săi. Domnul primar Cîrstină exprimă optimismul că aceste inițiative vor aduce beneficii semnificative comunității, consolidând astfel și mai mult poziția Orleștiului ca model de administrație eficientă și responsabilă.

Povestea dezvoltării Orlești continuă, cu noi proiecte și parteneriate ce sunt planificate pentru viitorul mandat, asigurând o traiectorie ascendentă pentru întreaga comunitate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *