Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea este din ce în ce mai aproape de realizare

Miercuri, 14 decembrie 2022, municipiul Râmnicu Vâlcea (lider de proiect), prin primarul Mircia Gutău, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare cu valoarea de 103.458.367,59 lei pentru proiectul „Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea”. Un proiect depus în asociere cu localitățile Bujoreni, Dăești, Călimănești, Vlădești, Băile Olănești, Mihăești, Ocnele Mari și Govora.

Proiectul vizează extinderea transportului de călători din Municipiul Râmnicu Vâlcea către localitățile învecinate și stațiunile balneare din județ, respectiv achiziția de autobuze nepoluante – electrice, care cuprind și stații de încărcare rapidă – pe traseu, respectiv stații de încărcare lentă.

Primarul localităţii Bujoreni, Gheorghe GÎNGU, a declarat: „Îmi doresc din tot sufletul ca această asociere – ADI Transport – să fie funcțională în cel mai scurt timp, iar cetățenii din Bujoreni să beneficieze de facilitățile moderne ale transportului public în comun. Comuna Bujoreni este legată, ca traseu, de Călimănești, așadar acesta va fi traseul principal. Însă vom mai avea încă două trasee, către Bogdănești și Olteni – Malul Alb.

Așa cum spuneam, în cadrul proiectului urmează să fie achiziționate autobuze electrice. Conform documentației, este vorba despre 26 de autobuze electrice cu lungimea de 10 m și 13 microbuze electrice care vor intra în dotarea societății ETA S.A. De asemenea, prin proiect se vor mai realiza 39 de stații de încărcare lentă, precum și 9 stații de încărcare rapidă amplasate pe trasee.”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *