Comuna Dăești – vizată de antreprenori

Recent a avut loc o conferință la care au luat parte primarii comunelor: Bujoreni, Muiereasca, Runcu, Golești dar și altele. În cadrul acestei ședințe, edilii au aflat de la antreprenorii locali, dar și de la echipa “Țară faină” despre cât de mare este impactul antreprenoriatului în localitățile rurale.

S-a discutat de asemenea și despre care sunt cele mai bune practici pe care un antreprenor, dar și o comunitate le pot face în zonele rurale.

Cu cel mai mult interes a fost însă discuția cu privire la strategia de dezvoltare rurală locală a comunei Dăești şi de preluarea ghidurilor de arhitectură în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România pentru încadrarea în specificul rural.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a mai discutat și despre cât de importantă este digitalizarea, mai ales în turism, despre tururi virtuale 3D, despre înființarea unor organizații de management cu rol principal în dezvoltarea comunităților cu potențial turistic, dar și de oportunitățile de finanțare pentru dezvoltarea mediului rural.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *