În comuna Muereasca se anunță super distracție

Muereasca

Comuna Muereasca se pregătește să devină scena unei sărbători cu adevărat speciale în seara zilei de 6 ianuarie 2024, la ora 20:30. Sala de festivități a Căminului Cultural din Muereasca de Sus va găzdui evenimentul tradițional „Alegerea de June”, un moment de întâlnire al comunității, îmbogățit de prestația Orchestrei Profesionale Rapsodia Vâlceană, condusă de Alin Pavelescu și Nicolae Caliu. Spectacolul va fi înfrumusețat de vocile soliștilor de muzică populară Mioara Raicu, Cristina Udrea, Anamaria Iorga, Luminița Tanasie, Rodica Nicolescu, Ionela Petria, Ionela Nicolae, și Ana Maria Cirjan.

Primarul Ion Ungureanu invită toți locuitorii comunei să se alăture acestei seri magice: „Vă așteptăm cu mare drag să participați la acest eveniment, cu mic, cu mare, pe toți locuitorii comunei Muereasca”, a declarat acesta, subliniind caracterul inclusiv și unitar al evenimentului.

„Alegerea de June” este mai mult decât un simplu eveniment; este o tradiție vie, care reînnoiește și consolidează legăturile comunitare prin selecția unui tânăr reprezentativ, numit June, în cadrul unui ritual ce combină muzica, dansul și spiritualitatea. Această sărbătoare reflectă bogăția și profunzimea tradițiilor locale, fiind un punct de referință cultural și social pentru Muereasca și împrejurimi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *