Primăria Roeşti pregăteşte licitaţia pentru staţiile de reîncarcare electrică

Roeşti

Comuna Roeşti face pași importanți spre sustenabilitate și tehnologie avansată prin planificarea implementării a două stații de reîncărcare electrică, o inițiativă susținută de administrația locală sub conducerea primarului Gheorghe Drăghici.

După o serie de proceduri birocratice minuțioase, proiectul a ajuns în faza finală, pregătindu-se pentru lansarea licitațiilor necesare instalării. „Am lucrat intens la documentația necesară pentru a demara acest proiect ambițios care include patru stații de reîncărcare electrică – două cu curent alternativ și două cu curent continuu, distribuite în două complexe diferite”, a explicat primarul Drăghici.

Finanțarea proiectului este asigurată prin colaborare cu Agenția de Protecția Mediului și Ministerul Dezvoltării, reflectând un efort comun între autoritățile locale și naționale pentru promovarea mobilității verzi. În ciuda unor întârzieri și neclarități inițiale din partea ministerelor implicate, situația s-a clarificat recent, punând responsabilitatea instalării și a amenajării terenului exclusiv pe umerii autorității locale.

„Inițial se credea că ministerele vor furniza direct stațiile, dar s-a decis că localitățile trebuie să fie proprietarele terenului și să gestioneze montajul. Astfel, suntem acum în măsură să procedăm la licitație pentru ambele proiecte”, a adăugat Drăghici.

Locația aleasă pentru amplasarea stațiilor este strategică, lângă stația de alimentare cu apă a comunei, beneficiind de proximitatea unui transformator electric cu o rezervă suficientă de energie pentru a susține cerințele energetice ale stațiilor.

Implementarea acestor stații nu doar că va facilita tranziția către o mobilitate mai curată în comuna Roeşti, dar va contribui și la îmbunătățirea infrastructurii locale și la creșterea atractivității comunei ca destinație prietenoasă cu mediul. Această inițiativă reflectă angajamentul comunității de a susține inovațiile tehnologice și de a participa activ la eforturile naționale și globale de reducere a emisiilor de carbon.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *