În scurt timp se va deschide Centrul Cultural din Horezu

Horezu

Centrul Cultural din Horezu urmează să fie inaugurat în primăvara anului 2023. Festivitatea de inaugurare va fi atât la nivel național, cât și internațional, primarul având în plan să invite o mulțime de personalități importante, mai ales în ceea ce privește lumea ceramicii.

Centrul, care se întinde pe o suprafață de 2.800 de metrii pătrați, și va purta numele de “Casa Olarului”. Se vor organiza periodic atât expoziții, cât și cursuri de ceramică și o mulțime de alte activități încântătoare legate de această nișă. Iar cei interesați vor putea obține chiar și atestate de ceramiști.

Unde se află?

Centrul Cultural a fost construit în satul Olari din localitatea Horezu, chiar la capătul străzii pe care locuiesc familiile de ceramiști din comună. Aceste familii au făcut ca întreaga localitate să fie celebră, atât în țară, cât și în străinătate.

Care este scopul noului Centru Cultural?

Centrul Cultural din Horezu a fost construit cu scopul de a se realiza în incinta sa și o școală de ceramică, în cadrul căreia turiștii vor avea șansa de a învăța cele mai ascunse taine ale olăritului de la meșterii locali. Centrul va găzdui chiar și un Muzeu de Ceramică de Horezu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *