Încă puțin și centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Orleşti va fi dat în folosință

comuna Orlești

Nu va mai trece mult timp până când centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Orleşti va fi dat în folosință. Proiectul a fost implementat de către Primăria Orleşti cu fonduri atât de la bugetul local cât şi prin fonduri europene. Acest centru de zi își propune să vină în ajutorul cetățenilor cu vârste de peste 65 de ani care au probleme mari economice și de integrare socială.

Centrul de zi are o capacitate de 60 de locuri și va asigura, gratuit, următoarele servicii: masă caldă, servicii medicale, recuperare și activități de petrecere a timpului liber

Constantin Cîrstina a transmis: „Birocraţia a fost cea care ne-a împiedicat să punem în funcțiune acest centru, pentru că lucrările sunt finalizate şi recepționate. Sperăm să primim beneficiari în cel mai scurt timp. Acest centru de zi are ca activități trei servicii: un serviciu de îngrijire la domiciliu, un serviciu de zi în care beneficiarii vor primi o masă şi vor avea parte de activități de socializare, dar și un program de recuperare care ne permite să oferim servicii de fizioterapie.

De-a lungul activității noastre în administrația publică am întâlnit bătrâni care au rămas singuri şi trăiesc în condiții greu de imaginat. Orlești este o comună cu populație îmbătrânită iar acest centru vine în ajutorul cetățenilor. Prin acest proiect îmi duc la îndeplinire o promisiune, aceea de a ataca latura socială a comunei”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *