Introducerea canalizării – proiect important pentru Golești

Autoritățile din comuna Goleşti, judeţul Vâlcea, au realizat inițial studiul de fezabilitate pentru o distanță de 36 de km de canalizare din comună; pentru satele Aldești, Blidari (care au apă), dar și pentru cele 5 sate din comună pentru care s-a introdus apă prin PNDL 2.

Conform normelor de aplicare ale Ministerului Dezvoltării, standardul de cost trebuia să fie de 2.500 de euro/locuitor. Din această cauză, bugetul administrației locale a fost insuficient pentru realizarea a 36 de km de canalizare. Rezumându-se la doar 15 km, urmând să fie introdusă canalizare în satele Aldești, Blidari, Popești și Gibești.

Edilul din Golesti, Constantin-Adrian Mitrache, a transmis: „Canalizarea încă lipsește la nivelul comunei noastre. Am ajuns la 55 km de rețea de apă, fără un m de canalizare. Avem proiecte depuse pe 15 km, pentru că a trebuit să ne încadrăm într-un standard de cost impus de Ministerul Dezvoltării, adică 2.500 euro pe locuitor. Asta înseamnă satele Aldesti, Blidari, Popești și Gibesti, în Popești doar pe strada principală. Avem încă un proiect depus, de asfaltare pe 8,35 km. Este un proiect mai vechi de-al nostru. Încercăm să finanțăm prin toate sursele, din păcate nu am reușit până acum.”

Nevoi există și în cazul infrastructurii rutiere. Rețeaua de 200 de km de drumuri are nevoie de 50 de km de asfalt. Edilul susține că încearcă să obțină finanțări din toate părțile posibile. Se dorește de altfel și extinderea școlii, dar și modernizarea căminului cultural din satul Poenița.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *