Investiţii importante pe bani europeni la Lungeşti

Primăria Lungești

Primarul din Lungești, Tiberiu Costea, a reuşit să obţină fonduri europene, prin PNRR, pentru a reabilita sediul primăriei. Proiectul are ca scop creșterea eficienței energetice a clădirii și include lucrări de izolație la plafon și pardoseli, precum și montarea de ferestre și uși moderne. Investiția cuprinde și îmbunătățirea sistemului electric și dotarea primăriei cu tehnologie IT. O parte din proiect se referă la transpunerea PUG în format GIS și achiziționarea unei drone pentru monitorizarea celor care încalcă legea, de exemplu, aruncă gunoiul în locuri nepermise sau fură lemn din pădure.

De asemenea, în comună se construiește un Centru de zi pentru persoanele vârstnice, prevăzut cu aparatură medicală, aparate pentru gimnastică și mobilier. Acesta va oferi tratament, consiliere psihologică și socială, fizioterapie și tratament la salina artificială. De asemenea, va avea un SPA și jacuzzi, iar vârstnicii vor beneficia de tratament cu ultrasunete. Clădirea va avea o capacitate de aproximativ 60 de persoane și va servi mese în sistem catering. În cadrul centrului, se vor organiza evenimente culturale și de divertisment.

Primarul Tiberiu Costea face eforturi pentru a ajuta bătrânii singuri și nevoiași din comună, însă subliniază că este nevoie de legi mai bune pentru protecția acestor categorii vulnerabile. De asemenea, el așteaptă o rectificare bugetară pentru a asigura finanțarea adecvată a proiectelor și pentru a susține persoanele cu dizabilități.

Astfel, Primăria Lungești se implică activ în reabilitarea sediului său și în dezvoltarea comunității prin construirea centrului de zi pentru persoane vârstnice și grădiniței cu program prelungit. Toate aceste inițiative au ca scop îmbunătățirea vieții locuitorilor și oferirea unui mediu mai bun pentru toate categoriile sociale din comună.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *