Investiții majore pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare în Horezu și Vaideeni

Vaideeni

Regiunile Horezu și Vaideeni sunt pe cale de a beneficia de o transformare semnificativă în infrastructura lor de apă și canalizare, grație unui proiect ambițios de investiții în valoare de 18 milioane de euro. Acest proiect, susținut de Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), implică o colaborare între ADI APA Vâlcea, APAVIL și primarii Nicolae Sărdărescu (Horezu) și Daniel Băluţă (Vaideeni).

În Horezu, investiția va contribui la extinderea alimentării cu apă pe un traseu de 1,86 kilometri, îmbunătățind accesul la apă potabilă pentru locuitori. Mai mult decât atât, rețeaua de apă existentă va fi supusă unei reabilitări pe o lungime de 13,16 km, modernizând și consolidând infrastructura actuală.

În plus, sistemul de canalizare din Horezu va primi de asemenea îmbunătățiri majore, incluzând reabilitarea rețelei existente pe o distanță de 1.099 metri și extinderea acesteia cu 14 kilometri. Proiectul include și construcția a 7 noi stații de pompare a apelor uzate, un pas crucial pentru menținerea unui mediu sănătos și curat.

La Vaideeni, accentul este pus pe extinderea sistemului de canalizare, cu planuri de a adăuga 13,35 km la rețeaua existentă. Această extindere va asigura o acoperire mai largă și eficientă a serviciilor de canalizare. De asemenea, vor fi instalate 11 stații de pompare a apelor uzate, esențiale pentru gestionarea eficientă a apelor reziduale.

Procesul de licitație pentru contractul de lucrări în cele două localități a început pe 15 septembrie, marcând un pas important spre concretizarea acestui proiect. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 noiembrie 2023, deschizând calea spre selecția celor mai potriviți contractori pentru această inițiativă de amploare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *