Joc şi voie bună la Polovragi cu ocazia bâlciului „Nedeia de la Polovragi”!

În perioada 16-20 iulie, în comuna gorjeană Polovragi va avea loc faimosul bâlci care se organizează an de an cu ocazia sărbătorii Sf. Ilie. Bâlciul mai este recunoscut în zonă şi sub numele de „Nedeia de la Polovragi” şi atrage în fiecare an mii de oameni dornici de distracţie şi voie bună.

Primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, a transmis că binecuvântarea festivității va fi dată de reprezentanții Parohiei Polovragi. De altfel, edilul localităţii s-a implicat în mod activ în organizarea acestui eveniment, aşa cum o face de fiecare dată, pentru a se asigura că toată lumea este mulţumită şi are parte de tot ce are mai bun de oferit acest bâlci.

La eveniment vor fi prezenţi comercianţi din mai multe zone ale olteniei şi nu numai, care vor pune la dispoziţia publicului diferite produse agroalimentare şi nealimentare specifice zonelor respective.

Pe lângă produsele care vor fi scoase pe tarabă de comercianţi, persoanele ce vor participa la bâlci vor avea parte de o mulţime de activităţi recreaţionale precum şi de spectacole cultural-artistice susţinute de formaţii din zona olteniei, dar şi din afara ţării! În cadrul târgului va fi amenajat un adevărat parc de distracţii, iar cei prezenţi se vor putea distra de minune dându-se în diferite tiribombe sau participând la o serie de alte activităţi recreaţionale. Aceştia vor putea, de asemenea, să savureze bunătăţi tradiţionale specifice zonei, gătite la terasele special amenajate.

Cei mici vor avea parte de un tratament special, putând fi pictaţi pe faţă în personaje animate mult îndrăgite sau să savureze o vată de zahăr gigant ori popcorn multicolor. Indiferent de vârstă, oricine va veni la bâlciul de la Polovragi va găsi ceva de făcut sau de admirat, iar vremea se anunţă a fi una perfectă de petrecut în aer liber.

Organizatorii acestui târg sunt: Autoritatea Națională pentru Turism, Asociația Cele mai Frumoase Sate din România, Consiliile locale și Căminele culturale, la Schela, Samarinești, Jupânești, Polovragi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *