Laboratorul de educaţie rutieră a ajuns şi la Şcoala Gimnazială nr. 5 Râmnicu Vâlcea

educaţie rutieră

La începutul lunii iunie, elevii Şcolii Gimnaziale numărul 5 din Râmnicu Vâlcea au avut parte de câteva activităţi inedite de educaţie rutieră şi nu numai.

În data de 6 iunie, elevii au luate parte la o acţiune preventiv-educativă care a fost desfăşurată de către reprezentanţii IPJ Vâlcea (Biroul Siguranță Școlară, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității si Serviciul Rutier Vâlcea) fiind prezenţi aproape 180 de elevi aparţinând ciclului primar.

Aceştia au fost informaţi cu privire la regulile de circulaţie necesar a fi respectate pentru prevenirea pericolelor care pot apărea, au fost sfătuiţi să utilizeze responsabil bicicletele, rolele şi trotinetele, au parcurs împreună cu poliţiştii orăşelul creat cu ajutorul covorului de educaţie rutieră, în vederea însuşirii şi aplicării corespunzătoare a regulilor de circulaţie. La finalul activităţii preventive, elevii au vizitat laboratorul de educaţie rutieră şi au făcut poze cu poliţiştii şi cadrele didactice.


Această activitate vine la doar 4 zile după ce copiii de la Grădinița cu Program Normal Nr. 2, Râmnicu Vâlcea s-au bucurat de întâlnirea cu reprezentanții ISU, care le-au dezvăluit din secretele meseriei lor şi i-au impresionat cu echipamentele, maşinile de pompieri şi, mai ales, cu poveştile eroice care au fost spuse.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *