Lucrările de reabilitare a dispensarului din Comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, s-au încheiat

În comuna Vaideeni, lucrările pentru reabilitarea dispensarului uman din comună au ajuns la sfârşit, iar cadrele medicale vor avea parte de condiţii moderne pentru îngrijirea pacienţilor. Deoarece dispensarul se afla într-o avansată stare de degradare, iar accesul în clădire era dificil, s-a dispus reabilitarea acestuia şi transformarea totală pentru ca actul medical să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Problemele legate de clădire au fost numeroase, astfel că reabilitarea era absolut necesară. Lucrările au durat aproximativ doi ani, însă rezultatul este unul pe măsură. Prin prisma acestui proiect, dispensarul a avut parte de modificări importante.

Astfel, au fost construite spaţii-anexă adiacente clădirii care deservesc funcţiunile de grup sanitar şi centrală termică. De asemenea, s-au realizat lucrări intense la refacerea sistemului electric şi cel de colectare a apelor pluviale de pe acoperiş. La clădirea existentă s-au refăcut tencuiala şi elementele de zidărie şi au fost consolidaţi pereţii cu elemente de beton armat şi zidărie de cărămidă precum şi multe alte lucrări specifice de consolidare şi modernizare.

De la 1 Mai, doctorii vor reveni în dispensarul modernizat

Şi pentru că nu doar clădirea este importantă, dispensarul a fost dotat cu aparatură de ultimă generație pentru a oferi cetățenilor condiţii de tratament de top. Dispensarul are trei cabinete: Două vor fi destinate medicilor de familie, iar unul va reprezenta cabinetul de stomatologie.

În plus, lângă spital se va scoate la licitaţie un spaţiu pentru a se construi și o farmacie. Astfel, cetățenii vor avea toate lucrurile de care au nevoie într-un singur loc. După consult, le va fi mult mai ușor să-și achiziționeze medicamentele de care au nevoie.

Începând cu data de 1 mai, doctorii se vor întoarce în acest dispensar modern pentru a îngriji pacienţii. În perioada în care dispensarul s-a aflat în reabilitare, la căminul cultural al comunei a fost amenajat un spaţiu special pentru ca locuitorii din comuna Vaideeni să beneficieze de servicii medicale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *