Proiectul de reabilitare Şcoala Teodor Bălăşel din Ştefăneşti, judeţul Vâlcea, a primit finanţare

Primarul Sergiu Adrian Uţa din Ştefăneşti, judeţul Vâlcea, este un om pentru care faptele vorbesc. În urma mai multor vizite de lucru efectuate la începutul acestui mandat, primarul şi echipa de proiecte a localităţii au ajuns la concluzia că Şcoala „Teodor Bălăşel” din centrul comunei se află într-o stare deloc bună şi este nevoie să fie renovată complet, atât în interior cât şi exterior.

Această şcoală are nevoie de lucrări ample de refacere pardoseală, tavane, şarpantă, înlocuire mobilier, precum şi înlocuirea acoperişului, realizarea unei rampe pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi şi multe altele. Văzând aceste lucruri, primarul şi echipa sa au depus anul trecut un proiect la CNI pentru a obţine banii necesari refacerii şcolii, iar spre surpriza lor proiectul a fost aprobat şi s-a alocat suma de 9.864.449,93 lei cu TVA.

Tot în ceea ce priveşte Şcoala „Teodor Bălăşel” se află în derulare şi proiectul cu tabletele pentru fiecare copil din localitatea Ştefăneşti, care şi acesta a fost finanţat şi urmează să fie făcută achiziţia. Şi pentru că educaţia este un pilon foarte important, recent comuna Ştefăneşti s-a înscris şi în programul Naţional pentru reducerea abandonului şcolar finanţat de  catre PNRR, cu care se va renova şcoala din Şerbăneşti şi se va implementa programul „Şcoala după şcoală.”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *