Mare sărbătoare în Comuna Budești dedicată Festivalului Peștelui, aflat la a doua ediție.

În zilele de 30 și 31 iulie 2022, a fost mare sărbătoare în Comuna Budești dedicată Festivalului Peștelui, aflat la a doua ediție.

La fel ca la ediția precedentă, gazdele evenimentului au fost Consiliul Local și Primăria Budești care au reușit finanțarea prin fonduri europene din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, prin intermediul FLAG Lotru-Olt Mijlociu cu participare directă la implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală Integrate pentru Asociația Grupul Local de Pescuit Lotru-Olt Mijlociu. Scopul principal al proiectului este conservarea și promovarea patrimoniului istoric, gastronomic și cultural al zonei.

Organizarea Festivalului Peștelui s-a desfășurat în satul Racovița, punctul local cunoscut sub numele „Brutărie”, unde localnicii, dar și vizitatorii din alte localități au avut parte de surprize pregătite de gazde.

În prima zi, pe lângă degustări din preparate de pește, a avut loc un program artistic cu trupe din categoria muzicii de divertisment.

A doua zi, pe scenă au urcat artiștii de muzică populară, precum Niculina Stoican, Marcela Fota, Valentin Sanfira, Nicolae Datcu, Dan Albulescu, iar la finalul festivalului a avut loc un spectaculos foc de artificii.

Pe parcursul festivalului au fost premiați cei cu rezultate bune la activitățile sportive (Darius Dobrișan – campion național dansuri sportive moderne, Iarina Ungureanu – campioană națională la atletism și Fuiorea Melania – vicecampioană europeană la campionatul mondial de karate din Croația), plus cuplurile care au împlinit 50 ani de căsătorie.

De asemenea, cei care s-au înscris la concursul gastronomic, spre deliciul publicului, au reușit să ofere diverse preparate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *