Proiect important în comuna Roești de îmbunătăţire a calităţii aerului și rezolvarea problemelor legate de gunoaie

În comuna Roești, dar și în comunele vecine, situaţia gestionarii gunoaielor a fost una dintre cele mai prezente probleme.

Acum urmează să se implementeze un proiect care va rezolva cu siguranță această problemă, este vorba despre construirea unui depozit cu o capacitate de 265.000 m cubi. Acolo va fi o stație de sortare cu o capacitate de 10.000 t pe an. Aceasta va consta într-o sală de sortare cu zona de recepție și zona de descărcare a deșeurilor, dar și un șopron de depozitare a baloților. În principiu, depozitul va fi o locație de tratare mecano biologică, care va fi formată dintr-o hală de tratare mecanică cu două zone de lucru și o zonă de compostare în regim aerob cu membrană semi impermeabilă, o tehnologie de compostare de ultimă generație.

Primarul Comunei Roești, Gheorghe Drăghici, în colaborare strânsă cu preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, și-a dat silința și a făcut toate demersurile care i-au stat în putință pentru ca proiectul să fie realizat cât mai repede și așa cum trebuie. Mai ales că acesta își dorea foarte tare ca cetățenii din comuna sa, dar și din comunele învecinate să respire un aer curat și să scape odată pentru totdeauna de problemele legate de deșeuri.

Iată ce a declarat acesta: „Stația va fi una foarte modernă. Mă bucur că oamenii au fost serioși. Am avut cu cine discuta și s-a putut lucra. Am văzut că au experiența necesară pentru a putea face aceste lucruri. Promit oamenilor din comuna mea, și nu numai, și celor din comunele vecine, că nu o să aibă niciodată probleme privind calitatea aerului”.

Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea a avut câteva lucruri de spus legate de acest proiect important pentru o mulţime de oameni: „S-a muncit, s-a stăruit. Puțină lume știe cam ce efort s-a depus și din partea proiectanților, și din partea constructorului pentru ca lucrurile să arate și să fie uniformizate, ca proiectul să fie unul sigur și bun. Aici va fi într-adevăr un proiect foarte frumos, curat, ecologic, un proiect de care va beneficia jud. Vâlcea și nu numai. “

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *