Mesajul primarului Mircia Gutău cu ocazia Zilei Veteranilor de Război

Cinstirea veteranilor de război de anul acesta se petrece într-o perioadă în care războiul a devenit, din nefericire, nu doar omniprezent, dar şi extrem de apropiat. Suntem martori, de mai bine de două luni, la un conflict armat care sfâşie o ţară vecină şi care ameninţă să răstoarne întreaga ordine mondială. Într-un astfel de context tensionat, semnificaţia sintagmei ”veteran de război” nu este doar una solemnă, ci şi extrem de actuală.

Cinstind veteranii de război ne cinstim, de fapt, istoria – mai veche sau mai nouă. Fie că vorbim de veteranii conflictelor din secolul trecut, fie că îi menţionăm pe cei care şi-au câştigat acest titlul în recentele teatre de război în care a participat şi ţara noastră, în oricare dintre situaţii vorbim de istoria noastră, de felul în care oamenii au modelat-o astfel încât noi să ne bucurăm de toate binefacerile actuale.

Recunoştinţa cuvenită veteranilor de război trebuie, de aceea, să fie tradusă nu doar în vorbe solemne rostite la momente aniversare, ci şi în mulţumirea zilnică că vorbim limba română, că trăim liberi între graniţele întregi ale ţării noastre, că suntem parte a unor alianţe care ne garantează siguranţa sau – de ce nu? – că avem ce pune pe masa copiilor noştri. Pentru toate acestea se cuvine să le fim recunoscători şi să încercăm, fiecare în domeniul său, să lucrăm pentru aceleaşi scopuri.

Glorie veşnică veteranilor de război şi tot respectul şi recunoştinţa din partea întregii comunităţi locale a Râmnicului!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *