Mihai Mateescu, primarul oraşului Băile Govora, vine cu noi clarificări referitor la transportul public local

Primarul oraşului Băile Govora, Mihai Mateescu, răspunde unor atacuri lansate asupra sa, de această dată referitor la transportul public local. Acesta a dorit să aducă lămuriri şi să răspundă, astfel, noilor atacuri nefondate, în opinia sa.

„Urmare a unui material video postat pe această rețea de socializare (Facebook n.r.), unde, cineva, aflat într-o continuă campanie electorală, se trezește, peste noapte salvatorul transportului public local, postare care, însă, are scopul de a denigra, în formă continuă, persoana subsemnatului, mă văd nevoit să aduc câteva precizări, doar pentru corecta informare a dumneavoastră.

Problema transportului public local dintre Băile Govora și Râmnicu Vâlcea nu este una de noutate, aceasta acutizându-se în ultima vreme, pe fondul scăderii numărului populației dar, trebuie să recunoaștem, și a faptului că a crescut numărul autovehiculelor proprietate personală, mulți dintre utilizatorii transportului local în comun nemaifolosind autobuzul pentru deplasare.

Mai mult, la fiecare început de an, ne-am confruntat cu această problemă de lipsă temporară de transport public având în vedere faptul că delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, conform contractului încheiat cu Consiliul Județean Vâlcea (cel care se preocupă de această activitate de atribuire a traseelor județene de transport în comun), încetează anual la finalul lunii decembrie iar în cazul licitației organizate nu se prezintă nimeni pentru acest traseu.

Vă mai amintiți, probabil, cazul SC VIOMAR SRL, când, la fel, am fost nevoit să fac demersuri pe lângă firma Dacos pentru a putea asigura transportul public în comun și acesta nu este un caz unic.

În data de 16.12.2022, am primit la sediul Primăriei Orașului Băile Govora adresa nr. 135/15.12.2022 (pe care o atașez) prin care ni ce cerea, de către operatorul Matdan Service SRL, o subvenție de 11.300 lei pentru prestarea serviciului de transport începând cu data de 01.01.2023.

Prin adresa nr. 16822 din 20.12.2022 ne-am adresat Consiliului Județean Vâlcea, cum era firesc, fiind autoritatea contractantă care se ocupă de transportul public în comun, solicitând, pe această cale, sprijinul în rezolvarea situației. Astfel, am primit toate asigurările de la Președintele Consiliului Județean Vâlcea (pentru care îi mulțumesc pe această cale) că situația se va rezolva, cu atât mai mult cu cât, în contract, este prevăzută o clauză clară în care se precizează ”Durata contractului poate fi prelungită prin act adițional pe o perioadă de cel mult jumătate din durata inițială în conformitate cu prevederile art. 4, alin. 4 din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007”.

Mai mult, în cadrul aceluiași contract este o altă clauză care prevede ” Entitatea contractantă are dreptul, în conformitate cu prevederile art. 5, alin. (5) din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007, de a prelungi durata prezentului Contract, după expirarea perioadei […] , în situația dispunerii unor măsuri de urgență în cazul perturbării execuției serviciilor sau a riscului iminent de producere a unei asemenea perturbări, pe o perioadă ce nu poate depăși doi ani”.

Prin urmare, orice asumare sau mai corect spus arogare, este nulă, atâta timp cât prevederile contractuale sunt foarte clare. De altfel, dacă analizăm conținutul materialului postat de cel în cauză, precum și comentariile la acesta, asistăm la o satiră ieftină, de prost gust, care, ca de altfel, la fiecare postare, are aceiași protagoniști care își scriu și răspund în același timp, unii altora, spre deliciul celor care știu să discearnă comedia (de slabă calitate) de realitate.

Astfel, începând cu data de 09.01.2023, serviciul de transport public local pe traseul Râmnicu Vâlcea – Băile Govora și retur, s-a reluat, prin prelungirea duratei, conform prevederilor contractuale, de care am amintit mai sus,” se arată în comunicatul primarului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *