Mişcarea România Suverană taxează intenţia ministrului Marcel Boloş de militarizare a inspectorilor ANAF

Mişcarea România Suverană

Ministrul Finanţelor a dat un interviu la Digi24 în care a declarat, printre altele, ca ar dori ca inspectorii ANAF să poată primi dreptul de a purta armă atunci când merg în controale sau trebuie să pună sub sechestru anumite bunuri. Această declaraţie controversată nu a fost trecută cu vederea nici de Mişcarea România Suverană, care l-a taxat pe ministrul liberal, spunând că evaziunea fiscală nu se combate cu pistolul.

„După ce guvernul a impus taxe şi impozite greu de suportat pentru cetăţeni, Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, se teme că nu va reuşi să colecteze mai mulţi bani la buget şi vine cu o idee năstruşnică pentru a băga spaima în oameni: militarizarea inspectorilor ANAF. Mai exact, aceştia să aibă dreptul de a purta arme atunci când merg în control sau când trebuie să pună sub sechestru anumite bunuri.

Susţinem lupta împotriva evaziunii fiscale, aceasta este esențială pentru sănătatea financiară a oricărui stat, dar prin astfel de măsuri se dă frâu liber abuzurilor asupra oamenilor cinstiţi care vor fi intimidaţi la vederea unor oameni înarmaţi, nicidecum nu va rezolva adevărata problemă. Chiar şi în momentul de faţă, instituţiile statului au suficiente pârghii pentru a combate evaziunea, nu este nevoie de înarmarea inspectorilor. Asta nu face decât să inducă spaimă şi să pună o presiune suplimentară pe oamenii cinstiţi.

Evaziunea fiscală nu se combate cu pistolul!” – se arată într-un comunicat MRS.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *