Noi orizonturi de dezvoltare în Mihăeşti odată cu includerea în ADI

comuna Mihăești

„Unde’s mulţi puterea creşte!”, aceasta pare să fie deviza mai multor primari din judeţul Vâlcea care au pus bazele unui proiect comun de dezvoltare Intercomunitare. În cadrul unei şedinţe de consiliu s-a exprimat acordul de principiu pentru asocierea comunei Mihăeşti cu mai multe UAT-uri, printre care Municipiul Râmnicu Vâlcea, oraşele Călimăneşti, Băile Govora, Băile Olăneşti, Ocnele Mari, precum şi comunele Bujoreni, Dăeşti sau Văldeşti pentru a înfiinţa Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitare (ADI) de transport public local.

Datorită faptului că Unităţile Administrativ-Teritoriale îşi unesc forţele, şansele de a obţine finanţare pentru proiectele comune depuse prin programele guvernamentale de finanţare sau chiar pentru atragerea de fonduri europene cresc semnificativ. De altfel, nu este deloc un secret în acest fapt, deoarece acest gen de asocieri au mai fost făcute şi cu alte ocazii la nivel mai mic, între comune, pentru obţine finanţare în vederea introducerii reţelelor de gaze sau alte proiecte de interes pentru mai multe localităţi.

În cazul de faţă, pentru Mihăești şi celelalte UAT-uri implicate înseamnă un pas înainte foarte mare deoarece legătura dintre municipiu, oraşe şi comunele din Vâlcea va fi una mai strânsă şi va deschide noi posibilităţi de dezvoltare în zonă, iar turiştii vor putea să viziteze locurile extraordinare pe care judeţul Vâlcea le are de oferit.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *