Primăria Călimăneşti a achiziţionat prin fonduri europene o autospecială de stropit spații verzi și alei

Primăria Călimăneşti

În dorința de a îmbunătăți serviciile de protecție a mediului în zona pescărească Călimănești, parcul auto al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat și Alimentare cu Energie Termică (DADPPAET) din cadrul Primăriei orașului Călimănești a fost completat cu un nou utilaj, achiziționat prin intermediul fondurilor europene. Este vorba despre o autospecială specializată pentru stropirea spațiilor verzi și aleilor, pe care DADPPAET Călimănești o va utiliza pentru a îmbunătăți întreținerea zonelor verzi din oraș.

Contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de protecția mediului în zona pescărească Călimănești” a fost semnat de către primarul orașului Călimănești, domnul dr. Florinel Constantinescu, la sfârșitul anului trecut, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Finanțarea nerambursabilă provine din Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) și a fost selectată de Asociația Grupul Local de Pescuit „Lotru-Olt Mijlociu”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 1.123.405,31 lei. Prin implementarea acestui proiect, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat și Alimentare cu Energie Termică din cadrul Primăriei orașului Călimănești își propune să-și înnoiască parcul auto cu trei utilaje noi pentru menținerea curățeniei în zonele publice: o autospecială specializată pentru stropirea spațiilor verzi și aleilor, o mașină multifuncțională pentru măturat străzile și o camionetă basculabilă cu funcție de ridicare.

Această investiție strategică reflectă angajamentul municipalității față de protecția mediului și bunăstarea locuitorilor săi. Prin modernizarea echipamentului și adoptarea practicilor durabile, Călimănești face pași importanți în menținerea și îmbunătățirea frumuseții spațiilor verzi, creând în final un mediu de viață mai plăcut și mai vibrant pentru cetățenii săi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *