Primăria Diculești pregătește noi proiecte de infrastructură

primăria Diculeşti

Pentru ca o comună să se dezvolte din punct de vedere economic şi social este nevoie de dezvoltarea infrastructurii de care să beneficieze atât localnicii cât şi potenţialii investitori. Aflat la cel de-al doilea mandat de primar al comunei vâlcene Diculeşti, Armand-Costinel Cupăreanu este dornic să işi ducă mai departe ideile de dezoltare a comunei. Unul dintre cele mai importante proiecte îl reprezintă înființarea sistemului de gaze în comună.

Pentru ca procedurile să meargă mai repede şi să existe mai multe şanse de reuşită, primarul Cupăreanu a încheiat un acord de parteneriat împreună cu comunele vecine: Lalosu, Făurești și Valea Mare. Împreună, cei patru primari speră să-şi crească şansele ca proiectul să fie aprobat şi să obţină finanţare pentru ca localnicii să se poată racorda la reţeaua de gaze.

Proiect pentru combaterea secetei

Deoarece problemele cauzate de secetă dau multe bătăi de cap agricultorilor, primarul are în plan un proiect prin intermediul căruia speră să atenueze din efectele negative ale secetei. Astfel, urmează ca în luna iunie să se demareze lucrările pentru un al treilea foraj. Acesta are rolul de a reduce problemele cu privire la apă pe timpul secetei.

În plus, autoritățile din Diculești așteaptă o finanțare pentru asfaltarea a 7,5 km de drum. Asfaltarea urmează sa aibă loc în satele Diculești, Băbeni-Oțetu și Budești.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *