În atenția iubitorilor de animale din Dăești și împrejurimi!

Asociația de protecție a animalelor „A doua șansă” din Râmnicu Vâlcea, organizează o campanie de sterilizare, identificare și înregistrare a câinilor de rasă comună. Este o ocazie ideală pentru ca stăpânii cățeilor ce nu sunt încă sterilizați, identificați și înregistrați, să facă acest lucru, complet gratuit, pentru prietenii lor blănoși!

Sterilizarea aduce beneficii!

Mulți stăpâni de animale sunt sceptici în ceea ce privește castrarea micilor patrupede. Însă nu exista nici un motiv de îngrijorare. Din contră, castrarea aduce cu ea numeroase beneficii, precum evitarea diversele boli, prelungirea vieții animalului, îl va face pe acesta mai prietenos și îi va elimina stările de agitație din timpul perioadei de împerechere.

În ce constă sterilizarea?

Procedura chirurgicală de sterilizare constă în eliminarea organelor reproducătoare ale animăluțelor. În cazul femelelor, se elimină ovarele și uterul, iar în cazul masculilor, se elimină testiculele.

Animăluțul tău nu va simți nimic!

Procedura nu este deloc dureroasă, pe tot timpul intervenției, animalele se vor afla sub anestezie generală, astfel, nu vor simți absolut nimic. Iar perioada de recuperare este una destul de scurtă, fiind de doar 2-3 săptămâni.

Reguli:

  • Doar animalele care sunt microcipate și înregistrate pot fi sterilizate. Toate aceste lucruri pot fi făcute gratuit, în cadrul campaniei.
  • Puteți începe să faceți programări la numărul de telefon 0722 969 357 sau numărul primăriei, 0350425873. Sterilizările dar și celelalte două proceduri se vor face în limita resurselor disponibile.
  • În comuna Dăeşti, castrarea gratuită a câinilor se va face duminică, 15 mai 2022, începând cu ora 10:00.

Campania a putut fi realizată prin prisma colaborării dintre asociația de protecție a animalelor „A doua șansă” din Râmnicu Vâlcea, Tasso și READC.

Important!

Animalele nu trebuie hrănite în ziua intervenției chirurgicale!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *