Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, vrea să asfalteze 24 de kilometri de drum prin programul „Anghel Saligny”

Vaideeni

Primarul comunei vâlcene Vaideeni, Daniel Băluţă, încearcă să profite la maximum de noul program guvernamental „Anghel Saligny”, pentru a-şi dezvolta comuna pe care o conduce. Acesta are deja trei proiecte care cuprind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 24 de kilometri, proiecte vitale pentru dezvoltarea turismului: „Aceste proiecte sunt prioritare pentru localitate, în special pentru turism, fiindcă sunt drumuri care duc spre zonele special amenajate pentru turişti. Printre condiţii este să avem apă şi canalizare pe aceste drumuri. În mare parte avem reţea de canalizare în satul Vaideeni, iar apă avem în toate cele cinci sate,” a declarat edilul din Vaideeni.

Mai mult decât atât, la Compania Naţională de Investiţii (CNI), primarul Daniel Băluţă are un proiect depus pentru modernizarea Şcolii „Luca Solomon” din centrul localităţii: „Avem mai multe proiecte care sunt în lista de sinteză a CNI şi sper că se vor face paşi concreţi pentru realizarea acestor investiţii extrem de importante”.

Cadastrare gratuită în Vaideeni

Din cauza unei alunecări de teren a fost nevoie de lucrări de intervenţie pe drumul comunal DC 137. Deşi au fost alocate fonduri pentru acoperirea a doar 30% din valoarea lucrărilor, se fac eforturi pentru punerea în siguranţă a zonelor până la alocarea diferenţei de bani. Pe de altă parte, primarul Daniel Băluţă a început din august 2021 cadastrarea gratuită a terenurilor din Vaideeni: „Termenul de execuţie al cadastrării este de 2 ani. Prin urmare, în doi ani toată lumea va avea carte funciară. Este un lucru extraordinar pentru noi, fiindcă foarte mulţi oameni nu reuşeau să aibă această cadastrare. În lipsa unei evidenţe a proprietăţii, a unui cadastru, există riscul să se blocheze circuitul civil. Finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional,” a explicat primarul din Vaideeni.

De mai mult timp, primarul Daniel Băluţă a depus la Guvern proiectul de consolidare, reabilitare şi modernizare a căminului cultural „Vartolomei Todeci” din Vaideeni, dar nu a primit un răspuns nici până în momentul de faţă. În acest mandat, primarul Daniel Băluţă are în plan să construiască o bază sportivă modernă care să fie situată chiar lângă stadionul din Vaideeni. Noua facilitate ar urma să fie prevăzută cu nocturnă, tribune, vestiare, terenuri pentru fotbal, tenis de câmp, baschet şi handbal.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *