Parc de panouri fotovoltaice la Mihăeşti, judeţul Vâlcea

comuna Mihăești

Comuna Mihăeşti pare să fie una dintre preferatele investitorilor din judeţul Vâlcea. În Mihăeşti există mai mulţi agenţi economici care au deschis afaceri importante pe teritoriul comunei şi contribuie la dezvoltarea acesteia prin taxele şi impozitele pe care le plătesc, dar şi prin oferirea de locuri de muncă locuitorilor. Recent, primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu, a anunţat că o firmă importantă din judeţul Vâlcea va investi în construirea unui parc de panouri fotovoltaice.

Acest parc se va întinde pe o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi, iar primăria va concesiona terenul respectiv, primind în schimb redevenţe anuale de pe urma producţiei de energie electrică. Panourile vor fi instalate pe marginea drumului naţional Râmnicu Vâlcea – Horezu.

„Suprafaţa de 10 mii de metri pătraţi pe care se va construi parcul de panouri fotovoltaice a fost concesionată de mai mult timp către firma respectivă, care e chiar din Vâlcea. Proiectul nu prevede o decontare a cheltuielilor cu energia electrică pentru instituţiile publice din Mihăeşti, deoarece nici nu există o asemenea posibilitatea legală. Va fi vorba strict de o investiţie privată, din care tot ce va încasa Primăria Mihăeşti va fi redevenţa anuală de la acea firmă, pentru concesionarea terenului.

Nu e posibil să ni se deducă o anumită cotă din energia electrică produsă, deoarece toată aceasta va intra în reţeaua naţională. Iar de acolo, şi Primăria Mihăeşti, ca orice instituţie publică sau societate comercială, cumpără energie electrică. Doar dacă Primăria ar derula pe cont propriu o asemenea investiţie, ar exista posibilitatea să consumăm din ceea ce producem, iar surplusul să-l livrăm în reţea. Dar nu e vorba de aşa ceva în privinţa parcului de panouri fotovoltaice de la Mihăeşti”, a explicat primarul Constantin Bărzăgeanu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *