Primarul din Popești, Aurora Măgura, obține finanțare pentru proiecte de dezvoltare prin accesarea fondurilor europene și guvernamentale

Popești

Datorită eforturilor persistente și determinării primăriței comunei Popești, Aurora Măgura, aceasta se bucură acum de succesul în atragerea fondurilor europene și guvernamentale pentru diverse proiecte locale.

Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), comuna Popești va beneficia de investiții semnificative pentru modernizarea infrastructurii. Unul dintre proiectele finanțate constă în înlocuirea acoperișului și instalarea de panouri fotovoltaice pe clădirea căminului cultural și la sediul primăriei. De asemenea, se va amenaja o rețea de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, oferind astfel o infrastructură sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Primarul Aurora Măgura a semnat deja contractul de finanțare prin Agenția pentru Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) pentru înlocuirea surselor de iluminat vechi cu lămpi cu LED, care sunt mult mai eficiente energetic. În prima etapă, aproximativ 400 de lămpi vor fi montate pe principalele căi de acces din Popești. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1 milion de lei.

De asemenea, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, se va realiza asfaltarea a 7 kilometri de drumuri comunale, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zonă. Un alt proiect important finanțat este introducerea gazelor naturale în localitate, pentru care au fost alocate fonduri în valoare de 165 de milioane de lei. Această investiție în branșarea localității la rețeaua de gaze este considerată un „vis împlinit al primarului” și va fi implementată în următorii ani prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), în care sunt implicate și localitățile Cernișoara și Oteșani.

De asemenea, se va acorda o atenție deosebită sectorului educațional, prin modernizarea școlilor din localitate cu ajutorul fondurilor europene, consolidând astfel baza educațională în comunitatea din Popești.

Astfel, cu ajutorul finanțărilor obținute prin diferite programe și proiecte, comuna Popești va înregistra o transformare semnificativă, în beneficiul locuitorilor săi, sub conducerea dedicată a primăriței Aurora Măgura.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *