Programul Atelierele de Vară „Șotron” la Şcoala Gimnazială Nr. 5 Râmnicu Vâlcea

Atelierele de Vară

Atelierele de Vară „Şotron” reprezintă un modul educaţional susţinut de Isj Valcea, pe perioada vacanţei de vară, ce au un impact pozitiv asupra copiilor, profesorilor precum şi a părinţilor din comunităţi rurale şi urbane defavorizate.

În timpul verii, profesorii voluntari susţin activităţi atât cu copiii de grădiniţă, cât și cu cei din învățământul primar, care au nevoie de intervenții remediale, după un format pregătit de specialiști în domeniu şi diseminat în urma a numeroase training-uri. Atelierele de Vară Șotron, ediția 2022, sunt dedicate copiilor care în septembrie vor începe clasa pregătitoare.

Bate vântul… foile! Și pășim printre ele! Azi, 1 august 2022, la Școala Gimnazială Nr 5, Structura Goranu, au început „Atelierele de Vară <<Șotron>>”, și cum filiala Bibliotecii Județene Vâlcea se află în continuă colaborare cu școala, a fost prezent un grup numeros de copii care au ascultat cu drag ce au avut doamnele învăţătoare de povestit!

Doamnele învățătoare Popescu Corina și Bârzescu Vera au citit povești copiilor și au organizat o serie de experimente educative şi pline de veselie pentru copiii care au participat. După aceea, toată lumea prezentă a jucat celebrul joc al copilăriei, „Șotronul”, printre cărți (nu pe cărți!), și la final au fost alese câte una sau două cărți care au fost cele mai plăcute din șotron, pentru a fi citite în timpul vacanței!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *