Proiecte ambiţioase de dezvoltare în Goleşti

Golești

Primarul comunei Goleşti, Adrian Mitrache, a pus în mișcare un plan de modernizare și dezvoltare care promite să transforme radical fața comunității.

În centrul inițiativelor sale se află modernizarea infrastructurii educaționale și culturale, o prioritate pentru viitorul Goleștiului. Primarul Mitrache a solicitat finanțare pentru modernizarea și dotarea școlii locale, un proiect susținut de ADR (Agenția de Dezvoltare Regională) și CNI (Compania Națională de Investiții).

Pe lângă educație, un alt element vital în strategia de dezvoltare este îmbunătățirea infrastructurii comunitare și culturale. Căminul cultural din Poienița, un simbol al tradițiilor și valorilor locale, urmează să fie revitalizat, devenind un centru pentru activitățile culturale și artistice.

Un aspect esențial în viziunea de dezvoltare a primarului Mitrache este extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare. Această inițiativă nu numai că îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor, dar stimulează și mediul de afaceri privat, creând un teren fertil pentru noi investiții. Potrivit primarului, „Este important să punem la punct toată infrastructura de drumuri, apă și canal, deoarece asta va stimula mult mediul de afaceri privat”.

În acest context, primarul a subliniat interesul manifestat de investitorii privați pentru realizarea de proiecte ambițioase în Golești. Un exemplu notabil este propunerea unui antreprenor, originar din Aldești și stabilit în Anglia de 30 de ani, de a transforma spațiul școlii din Blidari într-o clinică privată de recuperare pentru copii cu probleme, un proiect de anvergură ce ar include și un afterschool privat.

De asemenea, un ONG și-a exprimat interesul de a organiza tabere de vară și activități after school la școala din Poienița, consolidând astfel rolul educațional și comunitar al instituției.

Primarul Mitrache și-a exprimat determinarea de a sprijini investitorii privați, conștient de faptul că aceștia aduc un plus semnificativ comunității. „Eu voi face tot posibilul să sprijin investitorii privați, deoarece asta aduce un plus localității noastre”, a declarat primarul.

Pentru a susține aceste inițiative, administrația locală intenționează să concesioneze două terenuri pentru investiții și să identifice spații suplimentare necesare dezvoltării.

Prin aceste demersuri, primarul Adrian Mitrache nu doar că pune bazele unei comunități mai prospere și mai dinamice, dar redefinește și rolul administrației locale în sprijinirea și stimularea dezvoltării economice și sociale. Goleștiul, sub îndrumarea sa, se îndreaptă spre un viitor luminos, un model de transformare și progres pentru întreaga regiune.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *