Proiecte importante aflate în desfăşurare în comuna vâlceană Pesceana

Pesceana

În comuna vâlceană Pesceana, primarul Ion Vasile are două proiecte importante pentru localnici pe care intenţionează să le finalizeze în cel mai scurt timp posibil. Unul dintre aceste proiecte este noul dispensar din comună. Deşi iniţial s-a dorit reabilitarea clădirii vechi, în urma unei evaluări atente făcută de oameni capabili în domeniu s-a constatat faptul că reabilitatea nu este cea mai bună idee din cauza fundaţiei şubrede. Astfel, primarul Ion Vasile a decis să ridice o clădire nouă, de la zero, pentru a evita eventualele probleme care ar fi putut apărea pe parcurs. Lucrările la noua clădire sunt în toi şi progresele se văd pe zi ce trece.

Cel de-al doilea proiect al primarului este acela de construire a unui cămin cultural folosind bani proveniţi prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. Acest cămin va fi amplasat în locul celui vechi şi va satisface nevoile comunităţii din Pesceana care duce lipsă în acest moment de o sală special amenajată pentru spectacole, evenimente sau serbări pentru copii. Conform primarului Ion Vasile, construirea căminului cultural a reprezentat o prioritate, iar în data de 05.04.2022 a fost predat amplasamentul către constructorul SC. CHIMPROMET SRL. care se ocupă de dezvoltarea acestui proiect în asociere cu SC. RALUNIC SRL.

Noul cămin se va întinde pe o suprafaţă de 1200 de metri pătraţi, urmând să aibă parter şi etaj. De acest cămin cultural va beneficia inclusiv şcoala locală, putând să desfăşoare anumite activităţi cu şi pentru elevi. Tot în cadrul căminului se va regăsi şi un muzeu cu piese vechi şi un atelier de creaţie meşteşugurile tradiţionale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *