Școala și grădinița din Mălaia vor fi reabilitate

Gheorghe Dinculescu

Într-un efort ambițios de a aduce o nouă suflare în comunitatea locală, autoritățile din Mălaia au demarat un proiect amplu de reabilitare a două clădiri educaționale cheie. Scopul acestor intervenții este modernizarea în profunzime a şcolii şi grădiniţei, într-un demers care vizează atât aspectul exterior, cât și performanța energetică și condițiile interioare.

Schimbarea acoperişului, un pas esențial în procesul de renovare, va aduce nu doar o estetică proaspătă și modernă, ci și eficiență energetică sporită, datorită montării panourilor fotovoltaice. Acestea nu doar că vor asigura o sursă de energie regenerabilă, dar vor și reduce facturile de utilități pe termen lung. În plus, tâmplăria și sistemul de izolație vor fi înlocuite, garantând astfel un confort termic optim în orice sezon.

La nivel interior, se vor efectua lucrări minuțioase pentru a crea spații educaționale moderne și primitoare. Atent selecționate pentru a satisface nevoile elevilor și cadrelor didactice, aceste intervenții interioare vor contribui la un mediu propice învățării și dezvoltării personale.

Costurile acestei transformări ambițioase se ridică la suma de 3 milioane de lei. Cu toate acestea, investiția este una justificată, având în vedere beneficiile pe termen lung, atât pentru elevi, cât și pentru întreaga comunitate.

Un aspect deosebit de important în cadrul acestui proiect este gestionarea timpului de execuție. Cu o abordare atentă și responsabilă, primarul a stabilit termene clare pentru finalizarea lucrărilor. Astfel, reabilitarea clădirii destinate școlii va fi finalizată în decurs de maximum două luni, iar cea a grădiniței într-o perioadă de doar o lună. Acest efort de a respecta termenele propuse vine ca răspuns la dorința primarului de a asigura că procesul de învățământ nu va fi întrerupt sau perturbat în vreun fel de lucrările în desfășurare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *