Primăria Orleşti – un exemplu de urmat în dezvoltarea rurală

comuna Orlești

Localitatea Orlești se remarcă prin implementarea de proiecte ambițioase care au câștigat respectul comunității. Administrația locală aflată sub conducerea primarului Constantin Cîrstina a îmbunătățit calitatea vieții locuitorilor, aducând beneficii comparabile cu cele din oraș. Crearea unei infrastructuri moderne în școli, grădinițe, cămine culturale au adus un plus în viaţa copiilor şi nu numai. Străzi asfaltate, servicii de apă şi canalizare, gaze introduse din 2000, asistența medicală modernă și locuințele atractive au fost realizări posibile datorită fondurilor europene și guvernamentale obținute.

Aceste realizări au condus la alegerea mulțor orășeni de a se muta în Orlești, atrase de condiţiile bune din localitate. Administrația a implementat cu succes un after-school pentru copii și a finalizat construcția unui Centru de zi dedicat persoanelor în vârstă. Acest proiect susținut de finanțări europene va oferi asistență medicală, consiliere psihologică, activități recreative și culturale, contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate și calității vieții vârstnicilor.

Acest proiect a creat și cinci locuri de muncă pentru personal calificat, având un impact pozitiv asupra economiei locale. Centrul de Zi pentru copii oferă servicii educaționale și sociale, completând angajamentul administrației pentru îmbunătățirea vieții tuturor categoriilor de vârstă.

Orlești a devenit un exemplu de succes în atragerea fondurilor pentru dezvoltare comunitară, sub conducerea dedicată a lui Constantin Cîrstina. Aceste proiecte nu doar îmbunătățesc calitatea vieții cetățenilor, ci și consolidează coeziunea socială și solidaritatea în comunitate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *