Soluții inovatoare pentru independența energetică în Comuna Roeşti

Roeşti

Comuna Roeşti se transformă sub conducerea primarului Gheorghe Drăghici, care implementează proiecte ambițioase pentru a asigura nu doar independența energetică a instituțiilor publice, dar și modernizarea infrastructurii locale. Într-un demers inovator, primarul a anunțat instalarea unui transformator electric care va sprijini funcționarea unui sistem de 80 de panouri fotovoltaice.

Această inițiativă vine în contextul în care fluctuațiile de curent și avariile frecvente reprezintă o provocare pentru comunitate, mai ales în timpul intemperiilor. „Având rețeaua de medie foarte aproape, am prevăzut și un transformator electric pentru a rămâne şcoala independentă de rețeaua publică, pentru a nu mai avea probleme la intemperii și avarii de întrerupere a curentului”, explică primarul Drăghici.

Panourile fotovoltaice instalate vor genera aproximativ 40 kWh, o cantitate semnificativă de energie ce va fi integrată în sistemul național de energie. Prin această strategie, comuna Roeşti nu doar că se protejează împotriva fluctuațiilor de energie, dar și reduce costurile energetice, în contextul în care prețul la energie continuă să crească.

Pe lângă proiectul energetic, primarul Drăghici a anunțat și progrese în ceea ce privește infrastructura de canalizare a comunei. „Avem un proiect depus pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor de canalizare de pe raza comunei și extinderea rețelei cu 42,8 km”, a adăugat Drăghici. Acest proiect, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, a fost deja aprobat pe lista de investiții, iar documentația este completă, așteptându-se doar semnarea contractului de lucrări.

Aceste inițiative nu doar că asigură o mai bună gestionare a resurselor energetice și ale apei în Roeşti, dar plasează comuna pe un traseu de dezvoltare sustenabilă, beneficiind toată comunitatea. Cu aceste proiecte, Roeşti se poziționează ca un model de urmat în regiune, demonstrând cum liderii locali pot juca un rol crucial în adaptarea la schimbările economice și climatice contemporane.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *