Staţiunea Voineasa, judeţul Vâlcea – un adevărat colț de rai

Voineasa este o comună din judeţul Vâlcea care se află în sudul munților Lotru din Carpații Meridionali şi reprezintă o adevărată oază de relaxare. Aceasta este o zonă în care turiştii pot desfăşura o mulţime de activităţi, fiind o stațiune destinată atât relaxării, dar și tratamentelor, având câte ceva de oferit în fiecare perioadă a anului.

Voineasa este o stațiune ideală dacă îți dorești o ieșire din cotidian și din viața aglomerată de la oraș. Stațiunea este împânzită de păduri şi spaţii verzi, iar liniştea şi calmul care o învăluie aduc o stare de bine vizitatorilor şi nu numai.

De altfel, dacă sunteți pasionat de pescuit, râurile lotrului sunt alegerea perfectă, fiind pline cu păstrăvi. Cu siguranță o partidă de pescuit pe râul Lotru va fi o adevărată reușită pentru orice pescar. Nu ai prea des ocazia de a pescui înconjurat de peisaje atât de frumoase precum cele din Voineasa.

Zona intramontană, cu climatul său tonic excitant, cu aer curat, fără praf și alergeni, puternic ionizat și bogat în aerosoli, reprezintă factorii principali care fac din Voineasa o stațiune de tratament de mare succes. Deși termenul de „stațiune de tratament” te poate duce cu gândul la vârstnici sau pensionari, în stațiunea Voineasa puteţi avea parte de tot felul de activităţi destinate tuturor categoriilor de vârstă.

Voineasa dispune de o bază de tratament uriașă, dotată cu aparatură corespunzătoare. Acolo se pot trata afecțiuni precum: nevroza astenică, surmenajul fizic și intelectual, afecțiuni ale aparatului locomotor, ale căilor respiratorii, dar și alte boli asociate. Baza de tratament a stațiunii este recomandată în special celor care suferă de astfel de boli sau afecțiuni, însă sunt foarte bine primiți și cei care vin doar pentru relaxare și pentru locurile frumoase.

De altfel, și persoanele care suferă de neuro-astenii, suprasolicitare fizică și psihică, anemii secundare și alte boli asemănătoare, ar trebui să vină aici. Deoarece aerul curat, ionizat și climatul intramontan le va îmbunătăți considerabil starea de sănătate.

Priveliştea parcă scoasă din tablouri pictate de mari artiști, acompaniată de susurul râului Lotru, conturează un peisaj de poveste ce bucură inimile oamenilor și, mai ales, dă o energie pozitivă.

Concluzia este că, fie că vă doriți câteva zile sau poate chiar săptămâni de tratament la baza din stațiunea Voineasa sau vă doriți să aveți parte de relaxare, liniște, aer curat și trasee montane remarcabile, stațiunea Voineasa îndeplinește dorințele tuturor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *