Târgul Verde de Govora – un eveniment deosebit încheiat cu succes

Vineri, 23 septembrie 2022, s-a desfăşurat la Liceul Tehnologic Băile Govora „Târgul Verde de Govora”, un eveniment deosebit care a fost inclus în cadrul proiectului „Verde de Govora – Hub de Permacultură“, finanțat de Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány și MOL Romania.

Deschiderea evenimentului a fost făcută prin amabilitatea doamnei director Gheorghe-Pavelescu Camelia, care a subliniat buna colaborare a partenerilor de proiect și a ținut să mulțumească tuturor cadrelor didactice și elevilor care s-au implicat în acestă activitate. Doamna profesor Marina Mecu și-a prezentat sprijinul pentru astfel de proiecte și pe viitor.

Au ținut șă fie alături inclusiv partenerii proiectului, domnul primar al oraşului Băile Govora, Mihai Mateescu, care a evidențiat buna colaborare între Primăria Băile Govora și Asociaţia Cataleya/Yris, doamna inginer Mirela Constantinescu, care a fost alături de acest proiect necondiționat și domnul Mihai Mircea Mecu, căruia i se cuvin mulțumiri în mod special pentru implicarea sa în proiect.

Evenimentul a continuat prin prezentarea activităților proiectului și a continuității acestuia de către doamna prof. dr. Ramona Chirita, responsabil proiect.

Din partea Asociaţia Cataleya/Yris, Stroe Cristi, coordonatorul tehnic de proiect a prezentat principiile permaculturii. Totodată, domnul Stroe Cristi a propus ca și mod practic al proiectului Verde de Govora, implementarea activității „Adoptă o plantă”, activitate ce se adresează atât cadrelor didactice, elevilor, cât și comunității.

Mulțumiri se îndreaptă şi către doamna Maria Huzu, coordonator financiar, pentru implicare și aportul adus implementării proiectului.

La eveniment a fost distribuită și broșura „Mini – ghid de înființare și amenajare grădină școlară” realizată în cadrul proiectului. Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea produselor, a kit-ului Suvenir de Govora (săpunuri, creme, unguent, siropuri, dulceață Verde de Govora), cu degustarea produselor de casă realizate de elevi și părinți.

Au fost oferite tuturor participanților diplome de participare.
Foto credit: Murarusi Mariana.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *