Transformare majoră în Comuna Golești sub Administrația Primarului Adrian Mitrache

Adrian Mitrache

Într-un mandat de trei ani și jumătate, primarul Adrian Mitrache a reușit să transforme complet Comuna Golești, atrăgând investiții de aproximativ 17 milioane de euro și scoțând localitatea din zona codașă a clasamentului economic al județului Vâlcea. Investițiile majore în infrastructură, educație și utilități au plasat Goleștiul în rândul localităților fruntașe din regiune.

Proiectele implementate cuprind reabilitarea și construcția a 11 km de drumuri, 15 km de rețea de canalizare nouă și extinderea rețelei de alimentare cu apă pe 42 de km. Aceste îmbunătățiri semnificative au fost realizate în străzile Lințoia, Teiului, Giurgiuveni, Popești Deal și Valea Plopului. De asemenea, comunitatea locală beneficiază acum de o școală gimnazială modernizată și de infrastructura necesară pentru un trai mai bun.

Importanța strategică a Goleștiului este amplificată de proximitatea sa față de Râmnicu Vâlcea și așezarea pe două drumuri naționale importante, spre București și Curtea de Argeș. Această poziție oferă acces facil la noi oportunități de afaceri și este consolidată de apropierea de Tigveni, un punct nodal pe viitoarea Autostradă Sibiu – Pitești, un factor decisiv pentru dezvoltarea economică a zonei.

Cu aceste realizări, Goleștiul a ieșit pentru prima dată după 1990 din zona codașă a clasamentului economic al Vâlcii, înregistrând pentru anul 2023 venituri proprii apropiate de 400 mii lei, cu o proiecție optimistă de peste 1 milion de lei pentru anul 2024. Această creștere financiară este un rezultat direct al administrației eficiente și a viziunii strategice a primarului Adrian Mitrache.

Administrația locală, condusă de primarul Mitrache, continuă să depună proiecte pentru finanțare prin fonduri europene, prin Autoritatea pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), încercând să capitalizeze pe succesul recent pentru a sprijini și mai mult dezvoltarea comunei.

Locuitorii din Golești se bucură acum de beneficiile unei administrații care nu doar că a promis, dar a și livrat rezultate remarcabile, modelând un viitor promițător pentru toate generațiile.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *