Un copil fericit de Sfântul Nicolae!

Datorită unui parteneriat foarte frumos realizat între primăria oraşului Băile Govora, condusă de primarul Mihai Mateescu, şi Fundaţia Alex Tache, un copil ce provine dintr-un mediu defavorizat a avut parte de o adevărată zi magică de Sfântul Nicolae.

„Copiii de azi sunt adulții de mâine, iar lipsa de afecțiune, lipsa unui mediu adecvat de dezvoltare și lipsa sentimentului de apartenență la o familie produc în cele din urmă efecte negative asupra comunităților. De aceea, împreună cu Fundația Alex Tache ne dorim să fim unul din factorii ce contribuie la sprijinirea unor cazuri sociale din comunitate.

Cel mai important lucru în formarea copilului în primii ani de viață îl reprezintă mediul ambiant în care acesta crește. Atât mediul familial, cat si cel social își lasă amprenta pe personalitatea copilului, influențând în mod decisiv dezvoltarea psihică și fizică a acestuia.

Mediul familial, însă, are o importanță mai mare, întrucât ceea ce copilul învață în sânul familiei se reflectă mai târziu în mediul social. Copilul are nevoie să crească într-un mediu familial armonios, fără conflicte, în care să se simtă în siguranță, în care este înțeles, îndrumat și susținut, alături de persoane pozitive de la care să învețe să respecte în mod natural normele sociale.

Împreună cu Fundația Alex Tache dorim să fim parte activă a unui proiect prin care câțiva copii din familii defavorizate să beneficieze de un spațiu adecvat pentru odihnă și relaxare, totul pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă și pentru a păși în viață cu încredere.

Azi vă prezint primul caz pentru care, împreună cu Fundația Alex Tache și antreprenorii Standard Edil SRL, Rezervat SRL, Stefanoro Edil SRL și Telescopico SRL am reușit să readucem zâmbetul pe fața unui copil, prin amenajarea camerei proprii (igienizare, zugrăvire, mobilare), asigurarea de hăinuțe și dulciuri, astfel încât spiritul sărbătorilor de iarnă să se facă resimțit în sufletul acestui copil.

Pentru Alexandru Dumbrăvea, azi a fost o zi magică. Ne vom asigura în continuare, că, pentru el, toate zilele vor fi magice.

Celelalte cazuri sunt în dinamică și voi reveni cu informații pentru fiecare caz în parte.

Tot azi, am fost prezent la Liceul Tehnologic Băile Govora unde am împărțit elevilor și cadrelor didactice punguțe cu portocale. Acțiunea a fost una personală și nu implică costuri din bugetul local.

La Mulți Ani tuturor sărbătoriților din această zi Sfântă!” a fost mesajul primarului Mihai Mateescu.

Mai multe imagini foto şi video puteţi găsi pe pagina de Facebook a primarului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *