Vlădeștiul se pregătește pentru o extindere majoră a rețelei de gaze naturale

Vlădești

Un proiect ambițios de extindere a rețelei de gaze naturale va lua viață în această primăvară la Vlădești, grație finanțării asigurate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Sub conducerea primarului Adrian Cosac, comuna Vlădești, cu satul Priporu, se pregătesc pentru demararea lucrărilor ce promit să aducă un plus semnificativ de confort și modernizare.

Investiția, estimată la aproximativ un milion de euro, va asigura extinderea rețelei de gaze naturale pe o distanță de 32 de kilometri, implicând 71 de străzi din cele două localități. De această inițiativă urmează să beneficieze sute de gospodării, oferindu-le acces la o sursă de energie modernă și eficientă.

Proiectul se distinge prin implementarea unei rețele inteligente, care permite transportul nu doar de gaze naturale, ci și de hidrogen sau biogaz, în funcție de necesități. Această flexibilitate evidențiază angajamentul administrației locale față de adoptarea soluțiilor energetice sustenabile și adaptabile viitorului.

Anul trecut, un demers similar a adus gazele naturale pe peste 40 de străzi din Vlădești, ca răspuns la cererile de racordare ale locuitorilor, proces facilitat prin colaborarea cu Distrigaz.

”Avem 71 de străzi din comuna Vlădești pe care se va extinde rețeaua de gaze naturale. Deja am dat drumul la documentație, se lucrează la proiectul tehnic și în maxim 2 luni începem execuția. Astfel, toate gospodăriile din Vlădești și Priporu vor avea gaze naturale. Din păcate, pentru satele Trundin, Pleașa și Fundătura încă nu putem discuta deocamdată pentru că este distanța mult prea mare să ne ducem cu o conductă de gaz până în satele respectiv și sunt locuitori puțin, iar din acest motiv nu ne putem încadra cu documentația să justificăm extinderea” – a declarat primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *