“Ziua Olarului” la Lungești

În comuna Lungești, pregătirile sunt în toi pentru cea de-a 44-a ediție a renumitei manifestări „Ziua Olarului”. Evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul Local Lungești, va avea loc în data de 18 iunie 2023, începând cu ora 14:00, în zona Târgul Fermierului – Răcoasa.

Cu o tradiție îndelungată, „Ziua Olarului” aduce în prim-plan meșteșugul olăritului și promovează valorile culturale ale comunei Lungești. Locuitorii și vizitatorii vor avea ocazia să descopere secretele acestui meșteșug ancestral și să admire creațiile maeștrilor olari din zonă.

Pe lângă bogăția culturală, organizatorii evenimentului s-au asigurat că distracția va fi garantată. Pe scena amplasată în zona Târgul Fermierului – Răcoasa, vor urca interpreți de muzică populară cunoscuţi. Publicul se va bucura de recitalurile artistelor Marcela Fota, Dorina Mete și Mariana Ionescu Căpitănescu, dar și de prestațiile energice ale soliștilor Costel David, Romică David și Stefan Minulescu. Atmosfera va fi una autentică, în care melodiile tradiționale vor îmbrățișa sufletul oamenilor și vor crea un cadru perfect pentru bucuria și distracția comunității.

Manifestarea „Ziua Olarului” din comuna Lungești este un prilej de mândrie pentru locuitorii acestei zone și reprezintă o oportunitate de a celebra meșteșugul olăritului și tradițiile specifice. Evenimentul se anunță a fi un adevărat succes și o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți, care vor fi încântați de atmosfera plină de viață și de talentul artiștilor invitați.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *