Centrul cultural al Ceramicii din Satul Olari va fi inaugurat printr-un eveniment național

Horezu

Autoritățile locale pun foarte mult accent pe nișa promovării ceramicii de Horezu. Primarul Nicolae Sărdărescu este foarte încântat de acest proiect şi speră ca odată cu finalizarea centrului cultural locaţia să devină un punct de atracţie important pentru turiştii pasionaţi de tradiţiile româneşti.

Centrul cultural este aproape de a fi finalizat, iar în satul Olari se va regăsi prima şcoală de ceramică din România. De altfel, Horezu este renumit deja pentru acest gen de meşteşug şi şcoala de ceramică vine ca o încununare a acestui fapt.

Pentru inaugurarea acestui centru se pregăteşte un eveniment deosebit la care vor participa o mulţime de ceramişti din ţară şi de peste hotare, iar acestora li se vor alătura oameni de cultură şi nu numai. Evenimentul este programat să se desfăşurare la finalul lunii septembrie.

Primarul Sărdărescu s-a declarat încântat de acest proiect şi a anunţat că pe lângă această clădire impresionantă de peste 1400 mp, se va amenaja şi o zonă specială pentru a caza turiştii ce vor dori să înveţe tainele modelării lutului. De asemenea, se lucrează şi la un alt proiect pe fonduri europene prin intermediul căruia în următorii 5 ani 100 de copii din ţară şi de peste hotare vor fi cazaţi în tabăra din satul Olari pentru învăţa tainele olăritului la şcoala de ceramică din cadrul centrului cultural.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *