Centrul Cultural al Ceramicii Horezene: Promovarea meșteșugului tradițional

Nicolae Sărdărescu

În inima oraşului Horezu, cunoscut pentru meșteșugul ceramicii deosebite, se conturează un proiect de importanță culturală majoră. În prezent, lucrările la Centrul Cultural al Ceramicii Horezene sunt în faza finală, anticipând o inaugurare de cu fast. Situat în satul Olari, acest complex nu doar că va reprezenta o bijuterie a ceramicii locale, dar va și aduce un aer revitalizant, propulsând meșteșugul tradițional către viitor.

Pe o suprafață generoasă de peste 1400 de metri pătrați construiți, centrul va fi alcătuit din mai multe componente, incluzând ateliere de ceramică, expoziții și săli de conferințe. Cu o expoziție de peste 600 de metri pătrați, acest loc va găzdui o colecție impresionantă de ceramici deosebite, dând vizitatorilor o incursiune în istoria și frumusețea acestui meșteșug. O noutate remarcabilă este înființarea primei școli de ceramică din România, unde viitori artiști populari vor avea ocazia să îmbrățișeze tainele modelării lutului.

Dezvoltat sub atenta îndrumare a administrației locale, Centrul Cultural al Ceramicii Horezene va organiza o serie de manifestări culturale la finele lunii septembrie, aducând împreună ceramiști din diverse regiuni ale țării și chiar din străinătate. Această inițiativă complexă propune integrarea atelierelor experimentale, taberelor, expozițiilor și conferințelor, astfel încât să ofere o perspectivă amplă asupra fenomenului ceramicii horezene în toată sa splendoare, combinând tradiția cu inovația.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *