Comuna Budeşti are din ce în ce mai multe proiecte ce urmează să fie demarate

Comuna Budeşti se poate mândri cu numeroase proiecte ce urmează să fie demarate din moment în moment. Edilul din localitate, Ion Vlădulescu, așteaptă ca programele depuse prin intermediul programului „Anghel Saligny” să se deblocheze pentru a semna contractele. Comuna Budești are depuse în acest program de investiţii trei obiective foarte importante pentru comunitatea locală:

  • Unul dintre proiecte vizează sistemul de canalizare pentru satele Linia și Racovița;
  • Un altul vizează modernizarea a aproximativ 5,5 km de drumuri;
  • Iar cel de-al treilea mare program şi poate cel mai important este acela de introducere a gazului metan pe raza localității.

Aceste trei proiecte sunt foarte importante atât pentru confortul localnicilor, dar şi pentru dezvoltarea economică a localităţii.

Prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Primăria Budești a depus, de asemenea, alte două proiecte. Primul proiect constă în construirea unui dispensar nou la nivelul localității Budești pentru a oferi condiţii mai bune de îngrijire medicală pentru cetăţenii din comună. Al doilea proiect vizează construirea unei săli de sport în localitatea Budești pentru tinerii dornici de a face mişcare.

La momentul actual însă, proiectele depuse la CNI Se află în stadiul de verificare. Rămâne de văzut când și dacă se vor semna contracte și pentru aceste proiecte de investiții.

În plus, primăria Budești pregătește documentația necesară pentru construirea unei creșe la nivelul localității. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene atrase prin PNRR, însă urmează să se stabilească dacă localitatea se va încadra sau nu în condițiile de eligibilitate impuse de program.

Pe lângă aceste proiecte mari, în localitate se fac și alte investiții mai mici, din bugetul local, majoritatea privind infrastructura. Chiar dacă prețurile la materiale s-au mărit şi costurile au crescut la rândul lor, pe drumurile de interes local se continuă modernizarea. Primarul afirmă că modernizările vor continua până când şi ultima stradă din comună va fi finalizată.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *