Primăria oraşului Băile Govora răspunde atacurilor nefondate printr-un amplu comunicat de presă

În ultima perioadă, primăria oraşului Băile Govora, precum şi primarul Mihai Mateescu, au fost ţinta unor atacuri şi critici nefondate din partea mai multor persoane. Deoarece administraţia locală consideră aceste acuzaţii ca fiind nişte atacuri nefondate şi tendenţioase, a fost lansat un comunicat de presă amplu în care se prezintă stadiul proiectelor UAT Băile Govora.

Iată o parte din comunicatul pe care îl puteţi parcurge integral descărcând acest fişier PDF.

„În ultima perioadă, în spațiul public, cu precădere în rețeaua socială Facebook, Primăria Orașului Băile Govora a fost constant ținta unor atacuri tendențioase, nefondate, de către persoane care nu cunosc situația reală și care nu au fost implicate în munca depusă de aparatul administrativ. Mai mult, aceste persoane nu înțeleg, de cele mai multe ori, cum funcționează administrația publică, care este ciclul de viață al unui proiect, ce înseamnă eligibil, ce înseamnă finanțare nerambursabilă și așa mai departe.

Este foarte simplu, pentru unii, să facă și să întrețină anumite acuzații, de pe margine, fără a veni cu soluții pertinente și fără a se implica efectiv în muncă. S-a scris și spus în nenumărate rânduri că în ultimii 22 de ani nu s-a făcut nimic în Băile Govora. Ar trebui ca cei care susțin aceasta să definească ce înseamnă ”nimic” în opinia lor. Blocurile ANL construite, oare, nu înseamnă nimic? Proiectele școlare Comenius 1 din cadrul Programului Socrates pe care școala din Băile Govora le-a derulat în perioada 2002-2005, unde Primăria a fost partener, nu înseamnă nimic?

Pentru cei care nu au nicio legătură cu școala le amintim că liceul de la Băile Govora a fost singurul din România care a derulat simultan două proiecte de același tip. În cadrul acestor proiecte, elevii și cadrele didactice implicate au desfășurat mobilități și au avut posibilitatea să cunoască sistemele de învățământ din țări ca: Danemarca, Italia, Germania, Polonia, Austria. Este o performanță care trebuie arătată. Și despre alte performanțe ale școlii am putea discuta mult.

Promitem să revenim cu un comunicat strict în acest sens pentru a înțelege și cei care văd în școala din Băile Govora o paria a societății, indivizi care nu au avut nimic în comun cu învățământul din Băile Govora dar care își permit să-l batjocorească. Chiar dacă școala govoreană traversează o perioadă mai grea, asta nu înseamnă că trebuie exterminată, dimpotrivă, ajutată, aidoma unei persoane vârstnice.

Toate școlile din împrejurimi, laolaltă, nu vor putea egala cu ușurință performanțele pe care școala din Govora le-a avut de-a lungul timpului. Câți dintre consilierii PER/ALDE au trecut pe la școală în ultimii 2 ani? Să se intereseze de problemele cu care se confruntă școala, să vină cu soluții pentru revigorarea învățământului etc. Niciunul! Au știut, în schimb, să aducă acuzații care i-au revoltat până și pe mulți dintre foștii absolvenți ai liceului. Reabilitarea clădirii liceului cu fonduri de la BERD nu înseamnă nimic? Podurile și podețele modernizate prin OG nr. 7/2006 nu înseamnă nimic? Sprijinirea unor persoane defavorizate, cu handicap grav, prin găsirea unor asociații și fundații care să le ofere proteze sau scaune cu rotile nu a însemnat nimic? Investițiile în infrastructură, atât cât s-a putut, nu a însemnat nimic?”

Puteţi citi întregul comunicat de presă accesând ACEST LINK.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *